fbpx
Fick hjälp att hitta tillbaka till träning trots post-covid.

Magnus fick hjälp att hitta tillbaka till träningen trots post-covid: ”Roger har lagt en ribba som passar mig”

Det var efter Valborg förra året som Magnus Öman började känna sig oerhört trött och orkeslös. Först förstod han inte vad som låg bakom den stora förändringen – men det visade sig vara ett elakt fall av post-covid. Mellan utmattningsdepression och sjukskrivning var träning bland det sista Magnus orkade med. Problemet visade sig bestå av sömnapné – en vanlig sjukdom som är lätt att behandla. Efter att ha kommit till rätta med sömnproblemen träffade han Roger på Activ Hälsa.

– Roger har blivit min fasta träningspunkt.

Karriären har alltid varit Magnus största fokus och han erkänner att han har haft lätt att glömma bort sitt eget välmående. På grund av mycket stillasittande på jobbet och en historia av ryggproblem har han otaliga gånger försökt komma i gång med träningen.

– Jag är en återfallsförbrytare. Jag börjar gå på gymmet med intentionen att ta tag i min träning men ändå lyckas jag hoppa av hela tiden, berättar Magnus.

Han gillar egentligen flera olika motionsformer, främst sådana som ger utrymme för reflektion såsom simning, gym, längdskidor och mountainbike – trots detta har det vart svårt att hålla i gång kontinuerligt.

– Jag bor på landet, och när klockan är sent, novemberkylan hård och rutorna isiga är det väldigt svårt att motivera sig själv att ta sig i väg till gymmet eller badhuset. Roger har blivit knuffen jag behöver.

Efter att ha bokat upp sig på 20 pass har Magnus börjat komma i gång med sin träning kontinuerligt och ordentligt – både hos Roger och i hemmet.

– Roger har hjälp mig identifiera de muskler som behöver stärkas och är noga med att jag gör övningarna rätt. När jag har fått in övningarna i ryggmärgen kan jag göra dem hemma i stugan och behöver inte skrapa rutorna och åka i väg till gymmet. Jag kommer köpa 10 pass till när detta paket är slut.

Magnus uppskattar att Roger har vetenskaplig grund och anpassar träningen till det personliga behovet. Att han tar sig tid att förklara övningarna noga, och att han även förklarar varför övningarna är viktiga.

– Jag refererar alltid till Roger när jag träffar någon med problem. Han är en medicinsk tränare och är väldigt duktig på att coacha och peppa. Varje gång jag kommer in sätter jag personliga rekord, min hållning har även blivit mycket bättre. Det gör det roligt och möjligt att fortsätta, även för en som jag som ofta vill smita undan träning säger Magnus.

Han fortsätter:

– Efter att knappt ha kommit ur sängen, och nästan förlorat min karriär på grund av post-covid känns det fantastiskt att idag inte bara kunna jobba men faktiskt även träna. Det är mycket tack vare Roger, han har anpassat träningen så att jag inte bara orkar, men också vill träna.

 

Senaste på bloggen

Magnus fick hjälp att hitta tillbaka till träningen trots post-covid: ”Roger har lagt en ribba som passar mig” Det var…

Kristina fick hjälp med sina knän: ”Lyrisk efter två gånger” Det var efter en olycka på en trapp som Kristina…

Nu kan du även Vaccinera dej mot TBE. Boka in dej se nedan med start 10 maj. Välkomna in till…

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…